Κυριακή 13 Απριλίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα μέλη του «Ανεξάρτητου Αγωνιστικού Σχήματος Πρωτοβουλία Φοιτητών ΤΕΙ Ηγουμενίτσας» θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συμφοιτητές / συμφοιτήτριές μας που μας στήριξαν στην εκλογική διαδικασία, αναδεικνύοντάς μας σε πρώτη δύναμη για δεύτερη συνεχή χρονιά, με 90 ψήφους έναντι 70 της ΠΑΣΠ και 24 της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Σύμφωνα με τα παραπάνω αποτελέσματα οι έδρες στο Δ.Σ. κατανέμονται ως εξής: «Πρωτοβουλία Φοιτητών» 3, ΠΑΣΠ 3 και ΔΑΠ 1.

Στις αρχαιρεσίες της επόμενης μέρας για την ανάδειξη του προεδρείου του Δ.Σ., το μαύρο μπλοκ των συντηρητικών παρατάξεων ΠΑΣΠ – ΔΑΠ σε άψογη συνεργασία μοιράστηκαν μεταξύ τους τις θέσεις του προεδρείου, αγνοώντας το 47,6% των ψηφοφόρων που μας στήριξαν, και επιβεβαιώνοντας την κριτική μας απέναντί τους. Για μία ακόμη φορά γίνεται φανερή η πολιτική ανηθικότητα των καθεστωτικών παρατάξεων, και η ασυνέπειά τους στον προεκλογικό τους λόγο και τη μετεκλογική τους πράξη, καθώς θα ήταν πιο έντιμο αν εξ αρχής είχαν συγκροτήσει κοινό ψηφοδέλτιο. Αν και ήδη από την αρχή διαφαίνεται ο τρόπος με τον οποίο σκοπεύουν να κινηθούν, εμείς σκοπεύουμε να παραμείνουμε συνεπείς στις θέσεις μας, και στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που θα προκύψουν.

Για το διάστημα που έρχεται έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις στην Παιδεία, οι οποίες ως γνωστόν έχουν αντίκτυπο και στο Τ.Ε.Ι. μας. Εξελίξεις όπως το πλαφόν της βάσης του 10 για την εισαγωγή στην 3βάθμια εκπαίδευση που αποτελεί βασική απειλή για τη βιωσιμότητα των τμημάτων Τουριστικών Επιχειρήσεων και Ιχθυοκομίας – Αλιείας, η συνεχής υποβάθμιση του παραρτήματός μας από τη διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου, η εφαρμογή του νέου Νόμου Πλαίσιο, η οδηγία της Ε.Ε. για εξομοίωση των πτυχίων των ΚΕΣ και ΙΕΚ με αυτά των ΑΕΙ και ΤΕΙ, κλπ. Τα μέλη της «Πρωτοβουλίας Φοιτητών» ζητούμε τη συμμετοχή σας στις Γενικές και Τμηματικές Συνελεύσεις, για να συζητούμε τα προβλήματά μας και να λαμβάνουμε μαζί τις αποφάσεις. Ζητούμε τη συμμετοχή όλων σε Γενικές Συνελεύσεις που δεν θα ενημερώνουν απλώς, αλλά θα αποφασίζουν.

Τέλος, έχοντας ως παρακαταθήκη την αγωνιστική δράση και εμπειρία των δύο τελευταίων ετών, και πέρα από μικροκομματικές λογικές, θα αντιπαρατεθούμε με καθετί που έρχεται σε αντίθεση με τις ανάγκες και τα συμφέροντα των φοιτητών. Εκφράζουμε την εκτίμηση μας για τη στήριξή σας και δηλώνουμε πως θα προσπαθήσουμε για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

11 Απρίλη 2008

15 σχόλια:

  1. mia zwh ta idia skata tha einai re ta kommatoskula..kalh arxh sto istologio.euxomai oi episkeptes na ftasoun se arithmo ton kokkino strato!tou ahmnhstou moustakalh pateroulh...ax..famashs!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διευκρινιστικά και σχετικά με το "ποιανού" ήταν ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, παραθέτουμε το παρακάτω απόσπασμα "ζωντανή μαρτυρία του Esteban Volkov-Bronstein, εγγονού του Λέον Τρότκσι και μοναδικού επιζώντα από την οικογένεια του δολοφονημένου επαναστάτη":

    Για να διαλύσουμε κάθε αμφιβολία που έχει απομείνει από τις Σταλινικές διαστρεβλώσεις για τη συμβολή του Τρότσκι στη νίκη της επανάστασης θα αναφέρουμε ξανά τις σημειώσεις του Ελβετού στρατιωτικού ειδήμονα, αρχιστράτηγου Ε. Λεντέρ: "Ο Κόκκινος Στρατός, δημιουργημένος και καθοδηγούμενος από τον Λέον Τρότσκι, ήταν ο βασικός παράγοντας για το θρίαμβο της Μπολσεβίκικης Επανάστασης". Ο Τρότσκι ήταν σε δύο περιπτώσεις εκλεγμένος πρόεδρος του Σοβιέτ της Πετρούπολης, το 1905 και το 1917. Είχε επίσης διορισθεί από το Λένιν υπουργός των Εξωτερικών του πρώτου Σοβιετικού κράτους.
    (http://www.marxismos.com/content/view/15/52/)

    Υ.Γ. Κατά τ' άλλα, τα κυνοτροφεία να 'ναι καλά...

    Μπαγιαντέρας - Ερυθρός Οβελίξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται πια ξεκάθαρα η σταθερή και επίπονη προσπάθεια που έχουμε κάνει όλα τα μέλη της Πρωτοβουλίας Φοιτητών ΤΕΙ Ηγουμενίτσας.

    Καθώς ξεκινήσαμε σαν μια κίνηση με την προοπτική να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση και να ενημερωθούν οι φοιτητές για τα σχέδια της κυβέρνησης τον Μαη του 06 και έπειτα μετατραπήκαμε σε ανεξάρτητο σχήμα το οποίο στηρίζεται αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις και χαίρει της εκτίμησης της πλειοψηφίας των φοιτητών του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας για 2 συνεχόμενες χρονιές.

    Έτσι λοιπόν θα συνεχίσουμε σταθερά προσηλωμένοι στους αγώνες για την υπεράσπιση των συμφερόντων των φοιτητών, των εργαζομένων και όλων των καταπιεσμένων μέχρι την τελική ανατροπή του από καιρό πια σάπιου εκμεταλευτικού συστήματος.

    Κάθε εμπόδιο που θα μπαίνει από τους συνειδητά η ασυνείδητα υπηρέτες της αστικής εξουσίας μόνο θετικά θα λειτουργήσει καθώς έτσι θα γινόμαστε πιο δυνατοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια και για φέτος παιδιά. Ευτυχώς οι δύο μεγάλοι και φέτος την πάτησαν. Περισσότερο χάρηκα που έχασε η μία από τις δύο παρατάξεις. Υπάρχουν μερικά άτομα από αυτούς που κανονικά θα έπρεπε να τους ξεφτιλίσουν σε όλο το ΤΕΙ με αυτά που έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν και να λένε. Έχουν ένα στυλάκι και συμπεριφέρονται στο ΤΕΙ λες και είναι τίποτα σπουδαία πρόσωπα. Ελεϊνοί ψεύτες. Δεν φτάνει που λένε ψέματα στους φοιτητές, πάνε κόντρα και στους καθηγητές. Τόσο μυαλό έχουν. Το πραγματικό τους πρόσωπο το έδειξαν με αυτό που έγινε την επόμενη μέρα των εκλογών. Τουλάχιστον θα φύγουν τώρα και θα ηρεμήσει το ΤΕΙ από αυτές τις λέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. katarxas gratz gia tis ekloges..ta spate ^^ pasp-dap=FLOROI ME OLH THN SHMASIA THS LEKSHS.to mono p kseroyn einai na kernane kana krasi ta paidia proton eksaminon mpas k paroyn kamia psifo..alla fetos anti gia psifous piran mpalakia...mia xara toys irthan. 20 mpalakia diafora ^^ auta einai..elpizo na deiksete oti ontos aksizete kai ta pragmata sto t.e.i na ginoun kalitera..kali sinexeia ^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα παιδιά πρέπει να μας εξηγήσετε: 1.Πως γίνεται και συμμετέχετε στις εκλογικές διαδικασίες με το νέο νόμο πλαίσιο; και 2. Πως γίνεται και ψηφίζετε το ίδιο σχήμα για Διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου, με το "μαύρο μπλόκ των συντηρητικών παρατάξεων";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H anexartiti protoboulia tei-epirou katagelei gia mia akomi fora to mauro mplok ton syntiritikon parataxeon PASP-DAP giati se apsogi synergasia syntaxtikan mazi mas stis ekloges gia tin anadeixi dioikisis sto tei-epirou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ. ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΠΛΟΚ ΠΑΣΠ-ΔΑΠ ΗΡΘΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ Η ΕΜΕΙΣ ΠΗΓΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε αντίθεση με τους 3 προηγούμενους οι οποίοι κατέθεσαν τα σχόλια τους εγώ θα απαντήσω με την προσωπική μου υπογραφή.

    Έτσι τους αφήνω να διεκδικούν το μονοπώλιο στην προσπάθεια που κάνουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις...

    Το να αναφέρεις την μισή αλήθεια, αποκρύπτοντας την όλη κατάσταση, το να ρίχνεις λάσπη είναι μια παλιά τακτική γνώριμη σε όσους δεν έχουν συνηθίσει την ανοιχτή και ειλικρινή αντιπαράθεση απόψεων...
    Το ιδεολογικό τους οπλοστάσιο μπορούν να το βρουν στο πρόσωπο του ναζιστή Γκέμπελς.

    Δεν σκοπεύω να τους μιμηθώ...

    Όσοι παρακολούθησαν την Γενική Συνέλευση της Τετάρτης θα πληροφορήθηκαν το ότι στην Πρωτοβουλία Φοιτητών υπήρχαν 2 απόψεις όσον αφορά την εκλογική διαδικασία της Πέμπτης.

    Μία που καταδίκαζε την συμμετοχή σε αυτές και πρότεινε την παρακώλυση της διαδικασίας και που την ψήφισαν τα περισσότερα μέλη του σχήματος μας και μειοψήφισε στην συνέλευση
    και μια άλλη που πρότεινε να διεξαχθεί κανονικά η εκλογική διαδικασία την οποία και στήριξαν η μειοψηφία του σχήματος αλλά η πλειοψηφία της συνέλευσης.

    Θεωρήσαμε αυτονόητο ότι θα ήταν αντιδημοκρατικό και αντικαταστατικό (μιας και το τελευταίο καιρό συχνά αναφέρεται) να αγνοήσουμε και να έρθουμε σε αντίθεση με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης(υπενθυμίζω Ανώτατο Όργανο είναι η συνέλευση) και να προχωρήσουμε στην παρακώλυση της εκλογικής διαδικασίας.

    Έχοντας τα παραπάνω ως δεδομένο κάποια μελή της Πρωτοβουλίας (μεταξύ των οποίων και εγώ) συμμετείχαμε στην εκλογική διαδικασία.Στηρίξαμε εκείνο το σχήμα με το οποίο πιστεύαμε ότι είμαστε πιο κοντά στις απόψεις που καταθέτει για την εκπαίδευση.Τώρα ο λόγος που στήριξαν το ίδιο σχήμα και οι "συμμαχοι" δεν είμαι αρμόδιος για να τον κρίνω.Υποθέτω ότι μπορεί να είναι καθαρά συντεχνιακός όπως ήταν και ο λόγος που συνεργάστηκαν...

    Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτοκριτική για την στάση μας και να βγουν τα αναγκαία συμπεράσματα που θα βοηθήσουν το κίνημα να υλοποιήσει τους στόχους του, αλλά δεν σκοπεύουμε να απολογηθούμε σε ανθρώπους που ποτέ δεν είχαν καμία σχέση με το κίνημα...

    Τώρα που αποδείχθηκε περίτρανα πόσο "θετική" είναι η διάταξη του νόμου που καθορίζει την καθολική συμμετοχή των φοιτητών στις προεδρικές εκλογές είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε οποιαδήποτε κίνηση οδηγεί στην απόσυρση του νέου νόμου μακριά από τις αποδεδειγμένα πια αποτυχημένες λογικές που προτείνουν την τροποποίηση του νόμου...

    ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ...

    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

    Χάρης Κωστούλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. paidia min dinete simasia se toso hlithies epitheseis. profanws an dn eixate sevastei tin gen.syneleusi tha sas legane tromokrates kai traboukous . parola auta nomizw oti agwnistikotita sas stin parousa fasi einai aparetith. Afou meta ta apotelesmata 3anabgike o Gkikas , nomizw auto se sundiasmo me to oti polloi apo mas tous foitites xegelastikame me tn "Dimokratiki" ayti diataxi tou nomou plaisiou exoun diamorfosei ena klima dusareskias stous foititikous xwrous tis igoumenitsas alla kai twn upoloipwn sxolwn tis Hpeirou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Diabazontas ta sxolia gia tis prosfates ekloges kai dinontas idiaiterh barythta kai stis 2 apopseis(h mallon sth mia enypografh apopsh kai sthn rhtorikotath alla basimh aporia) thewrhsa k ega na sxoliasw an kai oi synthikes den m epetrepsan na pareuriskomai.

    To aithma gia symmetoxh stis ekloges anadeikseis dioikhshs sta anwtera idrymata yphrkse katholiko stous foithtikous agwnes edw kai 10eties.To oti aplws h maietta to plasare mazi me ton upoloipo nomo plaisio katalabainoume oloi oti egine gia na mas glukanei.Edw nai,mporoume na poume oti pesame sthn loupa tous giati den eixame analogistei to poso kala tha eixan ola problefthei,wste na kataleikdoume sto fiasko ths prohgoumenhs pempths.Oso twra gia to poion sthriksame einai allh koubenta..Me tis diabebaiwseis pou phrame apo yous upopshfious mas fanike logikotato na tous posthriksoume EFOSON APOFASISTEI H SYMMETOXH STIS EKLOGES.tWRA GIATI TA KOMMATOSKYLA TOUS YPOSTHRIKSAN..E PROFANES DEN EINAI?o pnigmenos apo ta mallia pianetai kai eidika oi paspites pou ton teleutai xrono prospathoun na poulhsoun ena epanastatiko yfos,to topoio eksantleitai mono stis affises pou tous stelnoun apo ta kenrika..Paidia,neoi agwnes erxontai,eidh oi katalhpseis ksekinhsan,gyros deuteros..Auta einai lathoi pou se bgazoun dynatotero kai prepei na mhn mas ptoou se kamia periptwsh..Twra as mas ksanamilhsoun gia nomo plaisio..Opws theloun na ton perasoun apo to parathyro,etsi tha perasoume emeis autous apo to patrathyro..Ola einai sta xeria mas,h dynamh einai sthn autoorganwsh!Xairetw Kesanlhs Thanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ενταξει,ρε παιδια και εγω χαρηκα που κερδισαμε και εγω χαιρομαι που παμε κοντρα σε καθετι που μασ θιγει,,,αλλα τι εμμονη εχετε ρε σεισ;;; αναφερεστε συγκεκριμενα σε 2 προσωπα..τοση αξια εχουν πια τελικα;;μηπως ολοκληρο το σχημα σας δημιουργηθηκε πανω σε αυτους;;ασ μην τα γειωνουμε ολα.ολοι και εγω μαζι νιωθω καλυτερα σε ενα ανεξαρτητο σχημα αλλα μεταξυ μας γινεται αυτο γιατι μας ειναι πιο ευκολο να λεγομαστε ετσι..και οταν σας ακουω να εστιαζετε συγκεκριμενα σε 2 ατομα που στην τελικη ποτε δεν εκρυψαν αυτο που ειναι,ειναι αντιδημοκρατικο και μασ υποβιβαζει,αν μας πειραζει κατι η καποιοσ του το λεμε και δεν κτυβομαστε πισω απο ενα blog ουτε πισω απο μια παρεα για να βριζουμε τον καθενα.και εγω μπορει να μην διαλεγα να ειμαι μαζι τουσ αλλα σαν προσωπικοτητεσ ουτε τουσ ξερω και ποτε δεν με εχουν ενοχλησει.συνεχιστε τον αγωνα και εγω μαζι σας αλλα αν συνεχισουμε να χτυπαμε 2 παιδια που στην τελικη εχουν δουλεψει(μεταξυ μασ κιολας)τοτε αυτο δεν ειναι ουτε σχημα ουτε αγωνας.ειναι προσωπικη εμπαθεια που μασ μεταδιδεται και σε μασ τα νεωτερα εξαμηνα αλλα πρεπει να καταλαβετε οτι κανετε σαν κατινες.συγνωμη κιολας.επισης σε καμια συνελευση δεν εχω ακουσει να λετε αυτα που διαβαζω εδω μεσα.με κανετε να σκεφτομαι οτι δηλαδη εαν ημουν πασπ η δαπ θα με βριζατε ολη μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. milise kai o kirios kesanlis gia kommatoskula??? kaimene poukousiti!
    to psari apto kefali vrwmaei...o nown noeito....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. kurios eisai kai fenesai!enypografa kai oxi kotopoulistika...
    kesanlhs thanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒLOG ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙΝΙΕΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Η ΟΛΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΧΑΡΗΚΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ....!ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ.....!ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒLOG.....! ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ ΣΤΑ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΑΡΑΤΑΞΗ... ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΣΑΣ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ....!

    ΤΑΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή