Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Όλοι την Παρασκευή 9 Γενάρη, 6μμ στον Πεζόδρομο (Βενιζέλου) στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού

ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ !

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Οι φονιάδες του Ισραήλ πνίγουν στο αίμα τη λωρίδα της Γάζας, σφυροκοπώντας την από αέρα, στεριά και θάλασσα, σπέρνοντας τον όλεθρο, τον τρόμο και τη φρίκη. Εκατοντάδες οι νεκροί, οι περισσότεροι άμαχοι και μικρά παιδιά, χιλιάδες οι βαριά τραυματισμένοι, χωρίς δυνατότητα περίθαλψης, αφού τα νοσοκομεία δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη, λόγω του μακροχρόνιου αποκλεισμού.

Οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί των σιωνιστών και η εισβολή με τεθωρακισμένα πραγματοποιείται με τις ευλογίες των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών, με την ανοχή της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Δεν είναι μόνο οι Παλαιστίνιοι, που απειλούνται εσώκλειστοι με αφανισμό, ξεπουλημένοι χρόνια τώρα από τα άλλα αραβικά καθεστώτα-πιόνια πίεσης για τις τιμές του πετρελαίου και τον έλεγχο της περιοχής. Είμαστε όλοι εσώκλειστοι, όταν οι Παλαιστίνιοι, οι Ιρακινοί, οι Αφγανοί, οι Κούρδοι, οι λαοί που αγωνίζονται θεωρούνται τρομοκράτες. Όταν το δίκαιο, η γνώμη, η αντίρρηση, είναι τρομοκράτης. Όταν η ιδέα είναι τρομοκράτης. Όταν η σκέψη είναι τρομοκράτης.

Το έγκλημα αυτό στρέφεται ενάντια σ' όλη την ανθρωπότητα. Οι ιμπεριαλιστές αποκαλύπτουν ξανά το πραγματικό τους πρόσωπο, προσφέροντας πλήρη κάλυψη στους δολοφόνους και πυροδοτώντας γενικότερους κινδύνους για όλους τους λαούς της περιοχής. Αμφισβητούν όχι μόνο το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να έχει τη δική του δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, αλλά κυρίως το δικαίωμά του να απελευθερώσει την πατρίδα του.

Όμως, ακόμα και χωρίς ρεύμα και νερό, ο πολύπαθος παλαιστινιακός λαός κάτω από τις πιο τραγικές συνθήκες, δε λυγίζει αλλά μαχητικά και ηρωικά αντιστέκεται. Η αντίστασή του αυτή πρέπει να έχει την πιο μαζική και μαχητική συμπαράσταση. Η απίστευτη βαρβαρότητα των ισραηλινών φονιάδων πρέπει να έχει τη μεγαλύτερη καταδίκη μέσα από μαζικές διαδηλώσεις.

  • Να αγωνιστούμε ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τα όργανά τους, τους πραγματικούς τρομοκράτες των λαών.
  • Να απαιτήσουμε να σταματήσει η σφαγή και η ισραηλινή εισβολή, να φύγουν από τη Γάζα οι δολοφόνοι και να σπάσει αποκλεισμός
  • Να στηριχθεί αποφασιστικά το δίκαιο αίτημα του παλαιστινιακού λαού να ζήσει ελεύθερος στην πατρίδα του.

Η ελληνική κυβέρνηση καλύπτει και αυτή το σύμμαχο Ισραήλ, καταδικάζοντας «την ακραία κλιμάκωση της βίας απ’ όλες τις πλευρές». Μια συμμαχία, που όλο και βαθαίνει με δεκάδες στρατιωτικές συμφωνίες, καθώς και με την μεταξύ τους στήριξη σε δύσκολες συνθήκες, όπως αυτή των τελευταίων διαδηλώσεων, που ακολούθησαν τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή από την αστυνομία, όπου το Ισραήλ προμήθευσε την ελληνική κυβέρνηση τόνους δακρυγόνων και άλλων χημικών.

  • Να ορθώσουμε ένα παγκόσμιο τείχος αντίστασης και αλληλεγγύης, στην προσπάθεια των ιμπεριαλιστών να απομονώσουν τον παλαιστινιακό λαό και να τον συντρίψουν με την ισραηλινή επίθεση,
  • Να καταδικάσουμε την στάση ίσων αποστάσεων που τηρούν κόμματα και φορείς, που εξισώνουν τον θύτη με το θύμα.

Αντιπολεμική Πρωτοβουλία Θεσπρωτίας

Πρωτοβουλία Εργαζόμενων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα

Πρωτοβουλία Φοιτητών ΤΕΙ Ηγουμενίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου