Κυριακή 19 Απριλίου 2009

Σε κώμα Κούρδος μετανάστης που φέρεται να ξυλοκοπήθηκε από λιμενικούς στην Ηγουμενίτσα

Σύμφωνα με το Κέρκυρα News, αυτόπτες μάρτυρες - αλλοδαποί, χωρίς επίσημα έγγραφα - περιγράφουν «κομάντος με στολές μπλε και παραλλαγής» οι οποίοι συνέλαβαν τον 29χρονο Κούρδο, Αριβάν Οσμάν Αμπντουλάχ.
Σε κατάσταση «φυτού» βρίσκεται Κούρδος μετανάστης, προερχόμενος από το Ιράκ, ο οποίος κακοποιήθηκε βάναυσα από λιμενικούς στην αποβάθρα της Ηγουμενίτσας, στις 3 Απριλίου.Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας λέει ότι ο μετανάστης έπασχε από επιληψία και τραυματίστηκε μόνος του.
Προηγουμένως οι Λιμενικοί είχαν ζητήσει από τους παρευρισκόμενους “παράνομους” μετανάστες να απομακρυνθούν από τον χώρο του Λιμανιού. Αυτοί πράγματι απομακρύνθηκαν, αλλα ξαναγύρισαν καθώς σκοπός τους ήταν να διαφύγουν στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι Λιμενικοί άρχισαν να του χτυπούν το κεφάλι στο τσιμέντο, μέχρι που προκλήθηκε εσωτερική αιμορραγία.Το Λιμενικό υποστηρίζει ότι ο μετανάστης έπασχε από επιληψία και τραυματίστηκε μόνος του.

Ο 29χρονος Κούρδος μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο Φιλιατών, κατόπιν στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα και από εκεί στο Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι. Οι βασικές λειτουργίες του θύματος υποστηρίζονται μηχανικά. Οι γιατροί δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν έχει καμία πιθανότητα να αναρρώσει και είτε θα πεθάνει, είτε θα μείνει σε κώμα.

http://www.tvxs.gr/v9893

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου