Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Η ΠΚΣ και η στάση της στην τελευταία Τμηματική Συνέλευση του «Εφαρμογών»


Μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5-11 Τμηματική Συνέλευση των φοιτητών του Ξένων Γλωσσών, με σκοπό να ενημερώσουν οι εκπρόσωποι του τμήματος για τις εξελίξεις μετά την τμηματική συνέλευση των καθηγητών με τους εκπροσώπους των φοιτητών.
Πριν ξεκινήσει η συνέλευση, ο εκπρόσωπος της ΠΚΣ στο Δ.Σ. πρότεινε την αναβολή της διαδικασίας λόγω «χαμηλής» προσέλευσης. Η πρόταση, όπως ήταν φυσικό, απορρίφτηκε καθώς όλοι όσοι έχουν ξαναπαρακολουθήσει διαδικασίες του Συλλόγου γνώριζαν πως η προσέλευση ήταν από τις μαζικότερες για τα δεδομένα του ΤΕΙ μας. Κι ενώ η ΠΚΣ αποδέχτηκε τη συνέχιση της διαδικασίας, ορίζοντας μάλιστα και μέλος της στο προεδρείο της συνέλευσης, μετά από λίγα λεπτά αποχώρησε επικαλούμενη μη ύπαρξη απαρτίας και χαρακτηρίζοντας τη συνέλευση «καφενείο»!
Είναι γεγονός πως η αποχώρηση της ΠΚΣ πέρασε σχεδόν απαρατήρητη και χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στη συνέχιση της διαδικασίας, κατά την οποία υπήρξε ουσιαστικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα που αφορούν τους φοιτητές. Παρόλα αυτά όμως θεωρούμε τη στάση των συναδέλφων της ΠΚΣ απαράδεκτη και προσβλητική προς τα όργανα του Συλλόγου, καθώς και προς τους συμφοιτητές μας. Έρχεται σε προφανή αντίθεση ακόμη και με τη στάση που οι ίδιοι κράτησαν τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν σε Γενική Συνέλευση ίδιας περίπου μαζικότητας υπερψήφισαν την πρόταση για κατάληψη του παραρτήματος.
Στο παρελθόν είχαμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιες διαλυτικές συμπεριφορές μόνο από τις καθεστωτικές παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, και ήταν για μας μια δυσάρεστη έκπληξη η συμπεριφορά αυτή της ΠΚΣ. Ωστόσο πιστεύουμε πως η στάση  των μελών της ΠΚΣ δεν έχει κοινές αφετηρίες με την παρελθούσα στάση των παραπάνω παρατάξεων, παρά προέρχεται από εσφαλμένη εκτίμηση της έξωθεν καθοδήγησης.
Για το λόγο αυτό καλούμε την ΠΚΣ να ζητήσει συγνώμη από τους συναδέλφους που παραβρέθηκαν στη Συνέλευση, και στο εξής να αφήσει κατά μέρος τέτοιες κινήσεις «εντυπωσιασμού» που δεν εντυπωσιάζουν ούτε τους ίδιους. Την καλούμε να συμβάλει στην προσπάθεια όλων μας για ακόμη μαζικότερες και ουσιαστικές συνελεύσεις, να συμβάλει στη διαμόρφωση προτάσεων μέσα από τη συζήτηση αλλά και την αντιπαράθεση, καθώς θεωρούσαμε και θεωρούμε γόνιμη την κριτική αλλά και την προσφορά των συναδέλφων της ΠΚΣ στον αγώνα για την υπεράσπιση των κατακτήσεων του φοιτητικού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου