Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ




Την Τετάρτη 14 Απριλίου έλαβε χώρα στη Ν.Μανωλάδα Ηλείας απόπειρα μαζικής δολοφονίας δεκάδων εργατών(μεταναστών από το Μπαγκλαντές) σε χωράφια φράουλας, όταν τρείς επιστάτες άνοιξαν πυρ χτυπώντας τους  με καραμπίνες κυριολεκτικά στο ‘’ψαχνό’’ επειδή απαιτούσαν δεδουλευμένα 6 μηνών.
Αυτή η εργοδοτική επίθεση σε βάρος των Μπαγκλαντεσιανών εργατών , είναι  συνέχεια της έξαρσης ξενοφοβίας που προκαλεί ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις τις οποίες δέχονται όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό οι μετανάστες στη χώρα μας. Είναι απόρροια των βάρβαρων , αντιλαϊκών (και όπως φάνηκε απάνθρωπων) μέτρων που φέρνουν μαζί τους οι  πολιτικές Μνημονίου-εσωτερικής και εξωτερικής Τρόικας-ΕΕ.
Τέτοιου είδους ενέργειες έχουν ως μοναδικό σκοπό τον εκφοβισμό των εργαζομένων και τον αποπροσανατολισμό τους από τις διεκδικήσεις τους(όπως η εξόφληση των δεδουλευμένων). Είναι οι ίδιες ενέργειες που φέρνουν κέρδη στις τράπεζες και βυθίζουν στο σκοτάδι εργαζόμενους , συνταξιούχους , νέους και φοιτητές.
            Τρομοκρατικές επιθέσεις σαν και αυτή πλήττουν δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνων . Αν δεν τις σταματήσουμε πριν την γέννηση τους , το σύνολο των εργαζομένων , των ανέργων και των φτωχών θα είναι έρμαιο στις ορέξεις κάθε ‘’μεγαλοτσιφλικά’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου