Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ



     Σε μια εποχή που επικρατεί η λογική της επίθεσης σε θεμελιώδη δικαιώματα , τόσο σε κοινωνικό όσο και σε εργασιακό επίπεδο , δεν θα μπορούσε να μείνει στο απυρόβλητο η παιδεία.
     Απόλυτα συμμορφωμένες στην μνημονιακή πολιτική που ασκείται είναι οι επιθέσεις στην παιδεία , με αλλαγές που ήδη έχουν διαμορφωθεί από τα προηγούμενα χρόνια με τους δύο νόμους – πλαίσιο και αποτελειωτικό χτύπημα το ‘’Σχέδιο Αθηνά’’ . Αλλαγές όπως οι συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ , ΤΕΙ και σχολεία , η υποτίμηση των πτυχίων και η εξίσωσή τους με αυτά των ιδιωτικών ΙΕΚ και ένα μεγάλο ποσοστό απολύσεων σε εκπαιδευτικούς και επιστημονικό προσωπικό με απώτερο σκοπό την διάλυση της παιδείας.
    Ειδικότερα , στην Ηγουμενίτσα οι αλλαγές που επήλθαν ήταν καταστροφικές. Πρώτα η μεταφορά του τμήματος Ιχθυοκομείας – Αλιείας στο Μεσολόγγι χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια και στη συνέχεια η  μετονομασία του τμήματος Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο σε Διοίκηση Επιχειρήσεων και με την συγχώνευση του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων υποβάθμισαν το παράρτημα. Στην περίπτωση του πρώτου οι εγκαταστάσεις  ιχθυοκαλλιέργειας  ήταν άρτιες ενώ όσων  αφορά το  ΕΦΞΓΔΕ είναι σημαντικό να τονιστεί ότι με αυτή την ονομασία και με άλλα 8 ολόιδια τμήματα ανά την Ελλάδα οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο του Παραρτήματος. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την έλλειψη φοιτητικής μέριμνας (σίτιση-στέγαση)
     Δεδομένης της κατάφωρης επίθεσης στον εκπαιδευτικό και εργασιακό χώρο , σκοπός μας είναι  η ανάκτηση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η δημόσια – δωρεάν Παιδεία και το δικαίωμα στην εργασία.

  •       ΔΗΜΟΣΙΑ-ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  •        ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ‘’ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΘΗΝΑ’’ 
  •      ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ 

2 σχόλια:

  1. εισαστε ολες ενα ματσο βιολες
    οι μισες πουτανες
    κι οι μισες καριολες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανθέλληνες τον πούλο από την Ελλάδα! Πάτε στη ΒΚορέα να μαγαρίσετε τον τόπο ή την Τουρκία. Τουρκόσποροι και πουτάνας γιοι είστε ούτως ή άλλως όλοι σας! Χρυσή Αυγή να ξεβρωμίσει ο τόπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή