Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008

Ανακοίνωση Φόρουμ Νοικιασμένων Εργαζομένων για TELEPERFORMANCE

(Ανακοίνωση που τοιχοκολλήθηκε έξω από την εταιρεία TELEPERFORMANCE, Θησέως 330, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας 14-7.)

Φόρουμ Νοικιασμένων Εργαζομένων

http://noikiasmenoi-ergazomenoi.blogspot.com/

noikiasmenoi.ergazomenoi@gmail.com


Να ανακληθεί η απόλυση του Ορέστη Κώτσια τώρα!

Κανένας απολυμένος εκτεθειμένος

Κανένας εργαζόμενος αδρανής

Οι ενέργειες της S-800 TELEPERFORMANCE για να τσακίσει και τις παραμικρές προσπάθειες εργαζομένων της να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους, δεν πρέπει να μείνουν χωρίς απάντηση από τους εργαζόμενους. Κάθε εργαζόμενος που απολύεται γιατί τολμά να σηκώσει κεφάλι απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία είναι άλλη μια πληγή πάνω στα κορμιά όλων των εργαζομένων, είναι μια επίθεση εναντίον μας που δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση.

Η απάντηση δε θα έρθει από τους κρατικούς θεσμούς που παραμένουν βουβοί ή, ακόμα χειρότερα, ευνοϊκά προσκείμενοι στις επιχειρήσεις. Δε θα έρθει από θεούς και παπάδες, ούτε από αυτόκλητους Ζορό – προστάτες της εργατικής τάξης. Δε θα έρθει από “καλούς” κυβερνήτες, ούτε από μπαρμπάδες στην Κορώνη. Μόνο η ενότητα και η αλληλεγγύη των εργαζομένων μπορεί να φράξει το δρόμο στα νταηλίκια του κάθε επιχειρηματία, του κάθε μέτοχου, του κάθε μάνατζερ, του κάθε διευθυντή.

Ο φόβος τους είναι μήπως χάσουν μια μέρα το δικαίωμα να αποφασίζουν και να διατάζουν τι και πώς θα παραχθεί, μήπως χάσουν τη δυνατότητα να μετράνε τις ζωές μας με μέτρο τα δικά τους κέρδη. Ο φόβος μας είναι το αίσθημα αδυναμίας που ευδοκιμεί εκεί που ο κάθε εργαζόμενος κοιτάζει απλώς το τομάρι του. Μας φαίνονται δυνατοί, ενώ είναι λίγοι. Μας φαίνονται δυνατοί γιατί τους αντικρίζουμε ο καθένας μόνος του. Αν ενωθούμε θα ψάχνουν να κρυφτούν. Αν όχι, θα μας τσακίσουν.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παραμένει αδρανής. Σήμερα χάνονται τα σταθερά ωράρια εργασίας, χάνονται οι συλλογικές συμβάσεις, χάνονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Αύριο θα δουλεύουμε από το πρωί ως το βράδυ με την ελπίδα μιας σκέτης επιβίωσης και με το φόβο μην τύχει και αρρωστήσουμε, μην τύχει και μας πετάξουν αβοήθητους, πρόωρα γερασμένους, χωρίς δουλειά, χωρίς καμιά κοινωνική μέριμνα. Εδώ η σιωπή δεν είναι χρυσός. Είναι τάφος που χάσκει ανοιχτός και περιμένει αβοήθητοι να πέσουμε μέσα.

Κανένας εργαζόμενος ανοργάνωτος. Όλοι ενωμένοι σαν γροθιά.

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΡΑ!

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ), ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ.

ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΦΑΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου