Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20/10 ΣΤΙΣ 12:00, στο Συνεδριακό Κέντρο

Με κακούς οιωνούς ξεκινάει το νέο ακαδημαϊκό έτος. Το «κάθε πέρσι και καλύτερα – κάθε φέτος και χειρότερα», δεν είναι σχήμα λόγου. Για μία ακόμη συνεχή χρονιά, τα τμήματα της Ιχθυοκομίας και των Τουριστικών δεν έχουν νεοεισαχθέντες και μόνο το τμήμα των Ξένων Γλωσσών κρατάει το παράρτημά μας ζωντανό. Το πλαφόν εισαγωγής της βάσης του 10 στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει, όχι μόνο το παράρτημά μας, αλλά και 60 περίπου σχολές πανελλαδικά, καθώς και οι χιλιάδες νέοι που αποκλείονται από την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Για αυτούς όμως έχει «φροντίσει» η κυβέρνηση: μέσα στο καλοκαίρι αποφάσισε να δώσει το τελειωτικό της χτύπημα στη δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξισώνοντας τα πτυχία των ιδιωτικών κολεγίων και των Κ.Ε.Σ. με τα πτυχία των Τ.Ε.Ι. και Α.Ε.Ι., καταπατώντας με αυτόν τρόπο ουσιαστικά το άρθρο 16 του ίδιου του αστικού τους συντάγματος, που με μεγαλειώδεις αγώνες υπερασπιστήκαμε το προηγούμενο διάστημα. Όσοι λοιπόν από τους χιλιάδες μαθητές που έμειναν έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουν την οικονομική δυνατότητα, θα σπουδάζουν σε ιδιωτικά κολέγια και σε αντάλλαγμα η κυβέρνηση, με αντισυνταγματικό τρόπο, εξισώνει τα πτυχία τους με τα δικά μας.

Έτσι και στο παράρτημά μας, η κατάσταση δε θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Η απαξιωτική στάση της διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου εντείνεται ακόμη περισσότερο. Στο τμήμα της Ιχθυοκομίας δεν προσλαμβάνονται εργαστηριακοί βοηθοί, οι κάρτες σίτισης μειώνονται από 320 σε 200, δε δίνεται το επίδομα στέγασης σε όσους το δικαιούνται, ενώ και η λέσχη σίτισης παραμένει στον ίδιο ακατάλληλο χώρο παρά τις πολλές υποσχέσεις για τη μεταφορά της.

Πάντα υποστηρίζαμε ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων που μας αφορούν, είναι οι αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και η ενωτική κινηματική δράση. Σε αυτά τα πλαίσια θεωρούμε αναγκαία τη συμμετοχή όλων μας σε μαζικές Γενικές Συνελεύσεις που θα αποφασίζουν αλλά και θα αναπτύσσουν μαζική δράση για την υλοποίηση των αποφάσεων.

Γνωρίζουμε όμως παράλληλα, ότι απέναντι στις επιθέσεις που δεχόμαστε ως φοιτητές αλλά και ως μέλη της κοινωνίας και αυριανοί εργαζόμενοι δεν επαρκεί η δύναμη των φοιτητών και μόνο. Θεωρούμε απαραίτητη τη σύνδεση του φοιτητικού κινήματος με όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και με το εργατικό κίνημα, έχοντας τη βεβαιότητα πως μόνο με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε όχι μόνο να αντισταθούμε στην επίθεση, αλλά και να πετύχουμε σημαντικές νίκες. Η Ιστορία έχει αποδείξει πως η εξουσία δεν είναι ανίκητη. Ας το αποδείξουμε και πάλι!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου