Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ : Για την απεργία της 21ης Οκτώβρη

Η νέα κρίση της οικονομίας της αγοράς – το νέο κραχ, κάνει ακόμη πιο ανυπόφορη την ακρίβεια, τη φτώχεια, την ανεργία, κάνει καθημερινά τη ζωή μας πιο δύσκολη.

Απέναντι στα προβλήματά μας ως εργαζόμενοι, η κυβέρνηση, η ΕΕ, οι εργοδότες και οι διεθνείς οργανισμοί, απαιτούν από εμάς «αυτοσυγκράτηση», λόγω δήθεν της οικονομικής κρίσης, λες και οι κρίσεις προέρχονται από εμάς και όχι από τον ασταμάτητο ανταγωνισμό των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών, των πολυεθνικών επιχειρήσεων, την κερδοσκοπία, και τον ανεξέλεγκτο πλουτισμό των τραπεζών.

Όλα τα ιδεολογήματα της ΝΔ για την «ηθική και τη σεμνότητα», συντρίφτηκαν κάτω από το βάρος των σκανδάλων και το μεγάλο φαγοπότι, στο οποίο παίρνουν μέρος βιομήχανοι, εφοπλιστές, υπουργοί, βουλευτές, δεσποτάδες, καναλάρχες, μεγαλοεκδότες. Ο Καραμανλής, παρά το φιλολαϊκό μανδύα που προσπαθεί να φορέσει, συνεχίζει τις παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο, τους μιζαδόρους και τα κοράκια της αγοράς, βαθαίνει την αντιλαϊκή επίθεση, με νέα φτώχεια, μισθούς πείνας, ανεργία, καταστολή, ιδιωτικοποιήσεις, κατάργηση Συλ. Συμβάσεων, ΒΑΕ. Η υγεία, η παιδεία, η δημόσια περιουσία, οι ΔΕΚΟ, βγαίνουν στο σφυρί για να καλύψει ο Αλογοσκούφης τις τρύπες του προϋπολογισμού.

Το ΠΑΣΟΚ, που συμφωνεί ουσιαστικά με την αντιλαϊκή πολιτική, με αόριστες υποσχέσεις και μια γενικόλογη δημαγωγία, προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την συσσωρευόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια..

Το μόνο που ενδιαφέρει όλους αυτούς, είναι να σώσουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους, μετακυλώντας το κόστος της κρίσης ξανά πάνω στις δικές μας πλάτες, όπως συμβαίνει ακόμη και όταν δεν υπάρχει κρίση. Μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση στις ΗΠΑ και την πραξικοπηματική απόφαση του Κογκρέσου για μοίρασμα δισεκατομμυρίων στους τραπεζίτες, έρχονται και οι ευρωπαίοι ηγέτες να χαρίσουν 1,3 τρισεκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες.

Μας επιβάλλουν να σώσουμε αυτούς που τόσα χρόνια μας κλέβουν, για να μπορούν να μας ξανακλέψουν. Την κοροϊδία αυτή πρέπει να τη σταματήσουμε.

Οι απεργίες της προηγούμενης περιόδου έδειξαν με τη μαζικότητά τους, ότι οι εργαζόμενοι, είναι ενάντια στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση και οι εργοδότες, σε βάρος των ασφαλιστικών αλλά και γενικότερα των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Ήδη πολλοί κλάδοι εργαζομένων βρίσκονται σε προετοιμασία νέων κινητοποιήσεων. Όλα αυτά δείχνουν ότι παρά την αδράνεια, την παθητικότητα και τη συνδιαλλαγή των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, τη διασπαστική λογική του ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι θέλουν να αντισταθούν και με τον ενωτικό πανεργατικό τους αγώνα, να σταματήσουν την επίθεση ενάντια στα δικαιώματά μας και σε όσα μας ανήκουν.

Η «Πρωτοβουλία Εργαζομένων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα» καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία της 21ης Οκτώβρη.

Για την καλύτερη οργάνωση, τον συντονισμό και την επιτυχία της απεργίας καλεί το Ε.Κ.Θ., Σωματεία και Συλλόγους, κάθε εργαζόμενο και άνεργο, σε ανοιχτή σύσκεψη.

Την Πέμπτη 16-10-08, ώρα 20:00, στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ηγ/τσας

Πρωτοβουλία Εργαζομένων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου