Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΣΕ ΙΣΧΥ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΥΤΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ




Ζούμε σε μία εποχή όπου τα λαϊκά στρώματα δέχονται αλλεπάλληλες επιθέσεις. Η Παιδεία δεν θα μπoρούσε να αποτελεί εξαίρεση , με πρώτη επίθεση να αποτελεί το νομοσχέδιο Γιαννάκου το 2006 . Εν συνεχεία ακολούθησε ο νόμος – έκτρωμα Διαμαντοπούλου , που με τη σειρά του έφερε το σχέδιο ‘’Αθηνά’’ και το ξεπούλημα της παιδείας. 
Απόρροια αυτών των μέτρων που χειραγωγούνται από ΕΕ – ΔΝΤ μέσω της πολιτικής που ασκείται στη χώρα μας , είναι η μείωση της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης που απέφερε σημαντικές κυρώσεις. Φυσικό επακόλουθο αποτελεί το κλείσιμο πάνω από 1.000 διδακτικών μονάδων , η μείωση των μισθών και η απειλή με απόλυση 12.000 μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Παράλληλα οι κόποι πολλών χιλιάδων αποφοίτων για εύρεση θέσεων εργασίας δεν έχουν αντίκρυσμα καθώς τα πτυχία χάνουν την αναγνωρισίμότητά τους. Ενδεικτικά το ποσοστό των ανέργων ξεπερνάει το 60% .
Το τελευταίο διάστημα η τρικομματική κυβέρνηση εντατικοποίησε τις προσπάθειές της στο ξεπούλημα της παιδείας. Μετά τις επιστρατεύσεις των ναυτεργατών , των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ και των υπαλλήλων των απορριματοφόρων ακολούθησε και ο κλάδος των καθηγητών , οι οποίοι θέλησαν να προβάλλουν αντίσταση στην αντιλαίκη πολιτική που ασκείται. Οι εκπαιδευτικοί σε αυτή τους την προσπάθεια απείλησαν την κυβέρνηση με τη διεξαγωγή απεργιακής κινητοποίησης κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων και εκείνη έσπευσε να τους επιστρατεύσει πριν οριστικοποιήσουν την απόφασή τους. Η ΟΛΜΕ ζήτησε συμπόρευση από την ΑΔΕΔΥ για κινητοποίηση την πρώτη μέρα των Πανελλαδικών και αυτή δεχόμενη πιέσεις μετέφερε την κινητοποίηση για άλλη μέρα σκεπάζοντας τις προθέσεις των καθηγητών. Η κυβέρνηση ευαγγελιζόμενη το συμφέρον των μαθητών κήρυξε την επιστράτευση αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη , θέλοντας να φέρει σε αντιπαράθεση γονείς – μαθητές με τους καθηγητές. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια σε μαθητές που υποσιτίζονται και δεν χρηματοδοτεί σχολεία που βρίσκονται χωρίς θέρμανση και με ατελείς εγκαταστάσεις. Παρόλα αυτά ο λαός δείχνει την συμπαράσταση του στους εκπαιδευτικούς.
Η Πρωτοβουλία φοιτητών στέκεται στο πλευρό των καθηγητών και θα είναι παρών στον αγώνα τους για την ανάκτηση των δικαιωμάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου