Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Η ‘’ΚΑΚΗ’’ ΕΡΤ

       
Συμμορφωμένη πάντοτε στις επιταγές της Τρόικα και των λοιπών αφεντάδων της αλλά και πιστή στην <<φιλελεύθερη>> ιδεολογία της η κυβέρνηση Σαμαρά αποφάσισε και διέταξε την κατάργηση της δημόσιας τηλεόρασης και την απόλυση των χιλιάδων εργαζομένων σε αυτή. Μία απόφαση που πάρθηκε εν μια νυκτί και με φασιστικό τρόπο υπό τον μανδύα της "πράξης νομοθετικού περιεχομένου".
Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια, ακόμη και για την μαύρη κυβερνητική πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια, και ως σκοπό έχει τον μεθοδευμένο αφανισμό του δημόσιου τομέα. Στοχεύει στον πλήρη και ασφυκτικό έλεγχο της ενημέρωσης, αφήνει ελεύθερο το πεδίο στον ιδιωτικό τομέα και αποτελεί συνέχεια των μαζικών απολύσεων κατά των εργαζόμενων.  Αυτή την φορά ως πρόφαση η κυβέρνηση χρησιμοποίησε το μεγάλο κόστος της λειτουργίας της ΕΡΤ ,ρίχνοντας ευθύνες  κακοδιαχείρισης στους εργαζόμενους και ξεχνώντας εσκεμμένα να αναφέρει ποιος διόριζε τις διοικήσεις της ΕΡΤ, ποιος κανόνιζε τις υπέρογκες αμοιβές των λίγων "επιφανών" μελών της και ποιός επέβαλε στους εργαζόμενους να δρούν σαν υπερασπιστές και προπαγανδιστές της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής.
Είναι αξιοσημείωτο πως αυτοί οι οποίοι δημιούργησαν την κατάσταση που υπάρχει στην Παιδεία, το Δημόσιο και την ΕΡΤ, χρησιμοποιούν αυτήν την κατάσταση ως επιχείρημα για να καταργήσουν τα πάντα και όχι για να τα εξορθολογήσουν ,κάτι που φανερώνει και τους σκοπούς που εξυπηρετούν.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ έχει πολλαπλές επιπτώσεις για την ελληνική κοινωνία, καθώς αποκόπτει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες απ’ την επικοινωνία αφού οι ιδιωτικοί σταθμοί εκπέμπουν μόνο εκεί που τους συμφέρει και που έχει εμπορική αξία, ενώ με την απόλυση σχεδόν 2700 εργαζομένων οδηγεί χιλιάδες οικογένειες στην καταστροφή, τη στιγμή που η κυβέρνηση μιλάει για ανάκαμψη, περιορισμένες απολύσεις επίορκων και «απλά» μεταθέσεις κάποιων υπεράριθμων.
Ήδη από το βράδυ που πάρθηκε η απόφαση υπάρχουν μαζικές συγκεντρώσεις εργαζόμενων και λαού σε πολλές πόλεις, και ιδιαίτερα στα κεντρικά της ΕΡΤ στην Αθήνα. Πιστεύουμε πως αυτή η αυθόρμητη έκφραση  αλληλεγγύης στους απολυμένους πρέπει να γιγαντωθεί και να μετουσιωθεί σε μία μαζικότατη αντίδραση ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε σε όλους τους τομείς και κόντρα στα σχέδια ακόμα μεγαλύτερης φτώχιας και εξαθλίωσης που κάνουν η ΕΕ το ΔΝΤ και η κυβέρνηση για εμάς.
Αυτή η επίθεση δεν μπορεί να σταματήσει με ικεσίες, εκλογές και προσμονή για δήθεν αριστερές κυβερνήσεις.

         ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ

·        ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ! ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ!
·        ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ, ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!

·        ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου